Hälsingebor!

Jag och barnen har gått och blivit hälsinge bor för ett par dagar, gjort stan osäker ett par gånger, vart ute på gården och lekt och badat och bara haft det mysigt.

Idag var vi och fiskade strömming på kajjen! Skit kul! :) Blir en vända i morgon också! :) Stina tyckte det var jätte kul och stod och sjöng för fiskarna, hon vågade till och med ta i en fisk, en död, haha! :)

När vi satt där på kajjen och fiskade som kom ett flygplan lågt flygandes över oss och Stina jublade och skrek, åhh nu hommer min mammor, hej hej min mammor  (åhh nu kommer min farmor, hej hej min farmor) och så vinkade hon , haha, åhhh vad snäll farmor var som flög förbi här och vinkade till dej sa jag, JAAA höll stina med och fortsatte vinka (jag vinkade också och ropade hej till farmor), under kvällen hann planet flyga förbi 4 gånger och Stina var lika övertygad om att det var hennes Farmor som kom flygandes varenda gång HAHA gullungen !
Jag ska kanske tillägga att Stinas farmor att åkt till turkiet en vecka så Stina vet att hon har åkt flygplan ! :)

Nej nu ska jag göra kväll, jag har ju lyxen att få kramas med Stina hela nätterna nu och somna till både hennes och Sallans fina små andetag<3






Stina tittar på utsikten och Sally myser i vagnen! :)



Storfiskaren hjälper mormor och fiska ! :)



Stina tyckte det var intressant och sitta med halva huvve nere i hinket och kolla när fiskarna sprattlade:)



Kollar in dagens fångst! :)



Sally har det så skönt ute på gräsmattan :)

Härliga sommar...

Igår så var det fullrulle hela dagen igen :) Till avesta och inhandlade mera skor, denna gången blev det två par till johan och sedan slant det med ett par till mej också :) Sen iväg och åt lunch med Ylva, Tina och co. Efter det så hämtade jag upp Alexandra och så blev det årets första lappensglass, mums!

Idag är Stina på dagis, första gången på över två veckor, Behövligt kan jag säga.
Jag och sallan glider mest bara runt, ska ta och ringa några samtal sen ska vi gå ut så Sally får sova i vagnen och jag ska rensa lite vid rabatten. På eftermiddagen bär det av mot Säterdalen i det fina vädret!

Jag blir bara mer och mer övertygad om att jag har belönats med dom finaste, underbaraste barnen i hela världen, jag frågar mej ofta vad jag gjort som är så himla bra för att förtjäna dessa små solstrålar! Min stolthet och min lycka <3





















Hektiskt

Herregud säger jag bara vilket hektisk liv jag haft dom senaste 2 veckorna, det gillas! Har vart helt slut på kvällarna så det har inte alls blitt av och skrivit nånting här, tji fick ni  :)
Idag har jag vart i väg till Avesta och fyndat en massa skor, utförsäljning på skoaffären där då dom gått i konken :) 3 par skor till Stina och 2 par skor och en plånbok till mej. Yummy!

Kvällen har bestått av massa mys med Stina på soffan ,Sallan somnade tidigt, men Stina har blivit en liten nattuggla så vi slog på en film, Elliot 3 och låg och kramades en massa, underbart<3

Nu ligger jag på soffan som en strandad val efter att försökt motat bort huvudvärken med massa godis och x antal glas cola, det funkade!

Nu ska jag ta och komma på en bra lösning hur jag snabbast möjligast ska ta mej in till sängen för att krypa ner där och natta kudden, rulla eller ringa bärgningsbil?

Slänger in en massa blandade bilder från dom senaste dagarna.

Kärlek till mina <3




Stina åker griståget med Alice, hon var så glad lilla skruttan, man blir helt varm i mamma hjärtat av den lyckan<3



Lycka<3



Är och firar pappa som fyllde 68 år <3



Ebba och Sally blundar båda två :)



Födelsedagsbarnet him self + Kevin och ett stycke Joppa<3



Stina funderar på va tusan morfar får blåbärssoppa i paketet för :)



Sallan äter broccoli och det är smarr :) Älskade unge<3



Min älskade lilla Stina<3



Sally hemma hos nemo och testar på en majskrok :)



Min heta kar, på sin "gamla" cross.



Stina är och kollar när pappa åker cross :)



Jag var tvungen och köra offroad med bilen för att ta oss och kolla på johan när han åkte cross, haha lerit och guppigt var det, trodde aldrig att vi skulle ta oss därifrån, stina tjöt av skratt när det guppade haha :)



Älsklingen på sin nya cross<3



Min snygga kar får avsluta kvällen<3

Och ja jag är fruktansvärt svag för cross kläder, det är ju så snyggt, kolla själv in min joppa! det är en redig kar det mina damer.



Fin främmande:)

I natt har vi finfrämmande, älskade lilla kevin har placerat sitt gulliga lilla face på soffan för att sova över<3



Utslagna hjältar, båda gullungarna tvärslocknade<3

En liten bildbomb ! :)



Stina i Sveaparken



Ebba i Sveaparken



Stina i Sveaparken



Ebba i Sveaparken



Sallan premiär åker rutchkana :)



Sally och mamma i sveaparken



Nemo Stina och Sally: nemo känner efter vad det är för modell på sally :) Eller dop kanske? Jag döper dej härmed till...



Nej nu blir det dejt med John Blund, Kärlek till mina<3 

Go mat

Jaha då har en till dag gått då....Blitt bjuden på go-lunch av bästaste Alexandra och fredric, smarr smarr :)

Nu håller jag på och badar barn och ska lägga dom, funderar på vad fasen man ska göra efter det? klättrar snart på väggarna och inge bra på tv är det heller. It sucks!

Jiiiihhhooooo

Jaha, då var vintern tillbaka och ja det var mitt fel, det var jag som köpte nya utemöbler till balkongen igår och massa saker att plantera! Fan.

Idag är en riktig "inne springa runt och plocka dag", det kan vara skönt med sånna dagar också.

Förlossningsberättelse:)


Stina Jane Bergqvist

(Förlossningsberättelsen som jag skrev när Stina föddes)

Jag vaknade tidigt på morgonen den 6 december strax innan halv 4 av att vattnet hade gått, väckte Johan Som blev överlycklig:) Ringde till Förlossningnen där dom sa att vi skulle lägga oss och vila och avvakta till Förmiddagen innan vi kom dit ( men vem kunde det? ) Johan ringer ner till Ylva och frågar om hon har nå bindor eller nån blöjja? (Blöjja??!!!) Som kommer upprusandes:)
Jag ylva och mikko satt oss för att dricka kaffe, och värkarna började komma, Johan packar BB-väskan som ännu inte hade blivit gjort, när jag väl skulle ta
mej in i duchen kommer Johan och smiter före!? där står jag snopet med vatten över hela benen medans Johan visslar och sjunger i duchen!! :) Värkarna kommer
oftare och är intensivare, ducha, ringa förlossningen igen där dom säger att vi ska komma, ner till ylva och mikko för att äta frukost, sen bar det äntligen av ca kl 06:00, först tanka, Sen en snöig och GUPPIG väg upp till falun, in på statoil för att köpa nått att tugga på till Johan
då vi inte visste hur lång tid allt skulle ta, kör upp vid portarna ca 06:50 och vid det här laget börjar jag få riktigt ont och vägen till Falun har varit riktigt Jobbig! Vi får komma in på ett rum och jag blir undersökt ca kl 8:00(har egentligen ingen aning då jag inte har nå tidsbegrepp) , öppen ca 4 cm, tiden går och jag får ondare och ondare, dom kommer in och ger mej akupunktur smärtlindring eftersom jag (dumjäveln själv) gått med i nån jädra akupunktur studie, kan ju bara berätta att prova aldrig den , nålar till höger och vänster, händer fötter mage huvve näsa och Stortåarna (stavning? ) till vilken nytta? det hjälpte inte ett skit, tillslut fick jag tag på lustgasen och sög av bara helvete! äntligen tänkte jag :D (och johan med som behövde gå på toa och pinka ) när han precis lämnat rummet känner jag att det är dags att spy! sköterskan kommer kutandes med en påse! när johan kommer in på rummet igen ligger jag halvt utanför sängen och spyr som en gris :) efter ett tag tycker barnmorskan att det är dags för mej att få ryggmärgsbedövningen (och det tycker jag med)
Bara till och vänta då läkarn som skulle sätta den var upptagen ,under tiden hann jag med en hel del svärdomar, planer på att hoppa genom förnstet (vad nu det hade hjälpt, ut skulle hon ju ändå )mm, när jag väl fått ryggmärgsbedövningen, var smärtan som bort blåst:) och jag behövde gå och pinka, upp på benen och så bar det iväg, utan droppställningen! Som tur var hann johan skrika på mej och komma efter med den, väl inne på toaletten gick det verkligen inte och kissa! försökte och försökte och försökte, med en orolig karl utanför som knackade varje minut för att höra hur det gick! sen försökte jag lite till och sen lite till och så PANG så kändes det som jag skulle skita på mej (ärligt!) och jag kände att nu var snart huvve ute! Berättar för Johan som står utanför och som svar får jag, Ska jag hämta någon? Klart som fan du ska hämta någon om du inte vill plocka upp ungen din ur toan? :) 3 sköterskor kommer och hämtar mej med en sån där gå stol och det enda orden som kommer ur min mun under den korta promenade till vårat rum är Jag skiter på mej, Jag skiter på mej( ett X antal gånger) Blir undersökt, Öppen helt och dags för att börja krysta! 3 krystvärkar senare är lilla Stina kl 10:42 2360 g tung och 46 cm lång född.
Johan klipper navelsträngen som det var en knut på?! Antagligen därför hon inte växt som hon "borde" inne i magen, det är väldigt ovanligt att det födds barn med knut på navelsträngen, ca 1 om året i Falun, oftast dör fostret inne i mammans mage på grund av att syret stryps. Men här sitter jag nu och vaggar min Fullt friska och levande lilla prinsessa! Hade aldrig klara detta utan Johan vilket stöd, vilken karl:) kan inte vara lätt och sitta där bredvid och se den man älskar ha så ont! Han är en klippa!


Till saken hör även att när vi kom upp på BB och jag skulle plocka fram kläder för att ducha så vad finns nerpackat? 1 t-shirt och ett par byxor åt mej,
sen 5 par tröjjor till Johan och 2par byxor och en massa kalsonger:) Haha tror ni han var lite nervös? :):)



Stina bara sekunder gammal<3



Stina ett par timmar gammal<3

Grillning och Säterdalen

Åhhh vilken härlig dag vi haft! Vilket skönt väder, På förmiddagen bar det av till Hea för att grilla med Sanna och rickard, kött med potatisgratäng, smarr! sen en vända till säterdalen och lekte med barnen, hela kompaniet! och så mötte pappa upp oss där också. mys. Efter det bar det av till Hea igen för ännu en grillning som denna gången bestod av korv med bröd, smarr det med! var hemma strax efter kl 8 och då har det hunnits med och badat båda barnen, bärt ner massa pappersskäp i johans buss, bärt upp massa tvätt, vikt in massa tvätt och rensat stinas byrå, nu har jag slängt mej på soffan för att kolla på BigBrother!
RSS 2.0